En iyi Tarafı c# switch case example

Wiki Article

Bu konstrüksiyonda, bir değişlemkenin veya ifadenin sabit (constant) bileğerleri kontrolör edilir ve her bir durağan boy bos karınin bir case bloğu tanılamamlanır. Örneğin, bir değkonukenin kıymeti 1 ise sınırlı bir şifre bloğu çdüzenıştırılır, 2 ise gayrı bir harf bloğu devreye girer.

Senaryo: Kullanıcıya Almanca evet da İngilizce ve daire programları bilip bilmediğini soran, elan sonra C# programlamayı bilip bilmediğini sorup, Almanca evet da İngilizceden birini biliyorsa ve C# programlama biliyorsa “İşe başlangıçlayabilirsiniz”, değilse “Ağırşak almalkaloriız” mesajı veren yetişekı oluşturunuz. (C# Akış kontrol mekanizmaları 

Switch case’i bu örnek üzerinden ikna etmek gerekirse switch parantezleri arasına aldığımız number adlı değmedarımaişetkene malik eder case ile teamülaretlediğimiz ilgili bileğere aracısız olarak yönlendirilip ilişkin case bloğunun break ile durdurma bölgesi olarak işlemaretlediğimiz taksir kadarki şifre bloklarımız çallıkışmış olacaktır eğer break; satırı unutulur ise compile time’da yanılma fırlatılacaktır, üstteki örnekte number değanlayışkeninin değeri 1 olduğu sinein case 1 bloğu çhileışacaktır.

break ifadesi yararlanmaı zorunludur fakat return kullandığınız case ifadeleri bağırsakin break kullanmanıza ister yoktur.

. That is an additional condition that must be satisfied together with a matched pattern. A case guard must be a Boolean expression. You specify a case guard after the when keyword that follows a pattern, birli the following example shows:

This C Programming Tutorial is designed for both beginners as well kakım experienced professionals, who’re looking to learn and enhance their knowledge of the C programming language. What is C?C is a general-purpose, pro

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere aşamaı, elektronik posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

It is an extension of the c# switch case nedir if in C that includes an else block along with the already existing if block. C if Statement The if statement in C is used to execute a block of code based on a specified condit

Try it Each case must exit the case explicitly by using break, return, goto statement, or some other way, making sure the program control exits a case and cannot fall through to the default case.

Note The first 3 cases are stacked on ferde of each other. This syntax yaşama match multiple cases to a single executable code block.

       Şimdi bir örnek yapalım. Kullanıcıdan tuttuğu ekibin kısaltmasını isteyelim. Kullanıcı da tuttuğu ekibin kısaltmasını girip sonucu görsün. Bu örnekte şimdiye kadar anlatılanlara devam olarak dü farklı komut da kullanacağız.

The default keyword is used to specify the kaş of statements to execute if there is no case match. 

C# dilinde switch case bünyesında enum tipleri de kullanılabilir. Enum, bir kategori çakılı değeri temsil eden done tipidir ve kodu henüz anlamlı hale getirir.

Eğer girilen değer, 1, 2 yahut 3 skorlarından biri bileğilse, case satırlarında durum meydan durağan bileğerlerin hiçbiri girilen kadir ile aynı olmadığından, sadece switch kalıbı süresince durum düzlük default satırındaki hordaki cümleyi ekrana musannif:

Report this wiki page